Mini alivenci

de cristeena20 in Dulciuri, 28 Mar 2015 | 3949 vizualizari

 

Este reteta lui Miha care m-a cucerit la prima vedere. diferenta e ca eu am facut-o in forme mici de sufleuri . Este un desert fantastic-pufos, aerat , deloc dulce ,dar cu o aroma deosebita .

 

INGREDIENTE

  • 300 gr branza de vaci
  • 2 oua
  • putina sare
  • 30 gr smantana
  • 50 gr faina de malai
  • 30 gr faina
  • 30 gr unt
  • Pentru servit:
  • smantana si zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini alivenci:

- Amestecam branza cu galbenusurile de ou si apoi adaugam smantana, untul moale si faina de malai si faina alba de grau. Punem putina sare fina si amestecam bine. Batem albusurile spuma si le adaugam la compozitia de branza, amestecand cu miscari circulare de sus in jos. 

- Ungem formele cu unt si turnam compozitia in ele. Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 30 minute, pana devin rumenite deasupra. Le scoatem din cuptor si le lasam la racit putin inainte de a le scoate din forme.

Le servim calde cu smantana deasupra si rpesarate cu zahar tos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini alivenci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Amintiri din copilarie- Alivanca moldoveneasca